Tanulj meg élni!

By | 8:35 2 comments

Sziasztok!

Ha eljutsz arra a pontot az életedben, amikor elégedett vagy magaddal teljesen megváltozik a világ. Tudatos fejlesztéssel és sok-sok önmagadra szánt idővel elérheted, hogy szeresd a tested és a lelked.


Self confidence is a must-have! | via Tumblr
 
Nem korhoz kötött, hogy mikor fogod megtapasztalni a változást. Igazából kicsit neveltetés kérdése is. Ha olyan szüleid voltak, akik a lelki fejlődésedet is tudatosan támogatták és folyamatosan építgették az önbizalmadat akkor akár már a kezdetektől ismerheted ezt az érzést. Ha viszont arra kényszerültél vagy kényszerülsz, hogy magadnak kell felépíteni a váradat kicsit több időbe telik. Nagyon fontos, hogy ne egyszerre akard elérni a sikert. Mindig kis célokat tűzz ki magad elé, amelyekkel hosszú távon tudsz fejlődni.

 
Én kiskoromban elég visszahúzódó voltam az emberek felé, csak egy-egy személyt engedtem közel magamhoz. Féltem nyitni. De a tanulásban és „karrierbeli” céljaimban már akkor nagyon ambiciózus voltam. A tökéletesre törekedtem. Sajnos az én szüleim elég rosszul nevelték belém (sőt nem is tették), hogy hogyan kell szocializálódnom. Mindent magamnak kellett megtanulni és megtapasztalni. Ezért amíg nagyon fiatal voltam szinte féltem az idegenektől, féltem egyedül közlekedni vagy sötétben járkálni. Egyszer aztán (szerintem azután hogy gimnáziumba kerültem) elgondolkodtam, hogy ez jó-e így nekem. Akkor még semmilyen segítséget nem kaptam, sem könyvek sem blogok formájában. Egyszerűen elkezdtem fokozatosan leküzdeni a félelmeimet. Egyre többször és messzebbre jártam egyedül, ismerkedtem emberekkel és a világgal, bevállaltam olyan dolgokat, amiket nem mertem volna azelőtt és egy idő után teljesen más emberré változtam. Volt időszak, amikor több mint egy évig szinte egyedül éltem, szóval megtanultam önállónak lenni. Ezek után bármilyen megpróbáltatást hoz(ott) az élet állok elébe. Megtanultam, hogy akaraterővel bármit túl lehet élni és nem kell félni a világtól, mert ha hiszel abban, hogy jó hely és nem eshet bántódásod nem is fog.  Érdekes volt végigjárni ezt az utat (is). És tényleg megtapasztalni, hogy nem feltétlenül olyan az élet mint amit kiskorodban vertek beléd.

Strong 💪


 
Jó, tisztába lettem a külvilággal és bátran kezdtem élni, de akkoriban önbizalomhiányban szenvedtem. Nem fogadtam el magamat, kicsit meghíztam és nem hittem, hogy szép, szerethető vagy egyáltalán érdekes ember vagyok. Ekkor jöttek az életsegítő videók, könyvek, amelyekből rengeteget tanultam és elkezdtem őket alkalmazni az életben. Hosszú időbe telt és rengeteg munkába. Igen ez is munka. Azt mondhatom, hogy kb. három hónapja élem úgy az életemet, hogy teljesen elégedett vagyok magammal. Elfogadom a külsőmet, tudom a belső értékeimet és jól érzem magam a bőrömben. Mivel tiszta szívemből érzem, hogy ez így is van, semmi és senki nem tud ebben megingatni. Ha odajönne hozzám valaki és a szemembe mondaná az ellentettjét az sem tudna érdekelni mert tisztába lettem magammal. Csodálatos érzés.

 
Mióta eljutottam erre a pontra megtaláltam azt, amit igazán szeretek, kezdenek összejönni a dolgok amiket elterveztem, jó fele haladok a céljaim elérése érdekében. Rátértem az utamra és jó felé megyek. Képzeljétek el magamtól, úgy, hogy nem változtattam az étrendemen és nem edzek többet mint szoktam elkezdtem fogyni és elértem a számomra tökéletes alakot. Egyszerűen boldog a testem és ezzel jutalmaz. Teljes mértékben elégedett vagyok, és ez csak úgy sugárzik belőlem.

:)



 Mivel magammal egyenlőre egyenesbe jöttem koncentrálhatok arra, hogy még nagyobb lendülettel éljem az életemet. Ha azt kérdezed, miért írok ilyen témában elmondom. Szeretnék átadni egy kicsit az utamból és elérni, hogy Te is tisztába jöjj magaddal. Ha én ilyen fiatalon meg tudtam csinálni, akkor Te is! Ha fogékony vagy rá, én megosztom a gondolataimat az életről. Haladjunk együtt tovább!

Nyomjatok egy like-ot a blog facebook oldalára is, ahol mindig megtalálhatjátok az aktuális híreket a blogról és rólam! Katt a linkre és LIKE! :)

Niki
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

2 megjegyzés :