Egy divatos társadalom divatos tevékenységei

By | 3:51 Leave a Comment

Sziasztok!

 Mi egy nagyon gyorsan fejlődő, felvilágosult társadalomban élünk. Ezzel nem mondok újat senkinek. Vannak azonban dolgok amelyek nagyon divatosak lettek a mai generáció(k) számára, és ezeket gyűjtöttem össze ebben a posztban.

Brainwashed generation


1. TECHNIKA

 

 A technika robbanásszerűen fejlődik. Olyan eszközök állnak rendelkezésünkre a mai világban amelyeket 10-20 éve el sem tudtak volna képzelni az emberek. A rohamos változás nagyon rövid időn belül következett be. Manapság már az alsós általános iskolások is okostelefonokkal és tabletekkel járkálnak, míg az előző generáció még a legalapabb funkciókkal ellátott mobilokért is csak álmodozni mert. Ez egyrészt jó, mert az életünket nagyon megkönnyítették ezekkel a szerkentyűkkel, de szerintem pár ember túl messzire ment. Ezek az eszközök függőséget okoznak. Nem ismerek olyan embert aki ne venné elő percenként az okostelefonját. Ha nem lennének, sok ember számára megállna az élet. De nem prédikálni szeretnék, szóval inkább tovább megyek a technikán belüli divatos dolgokra.

 Applikációk. Szintén nagy divat. Manapság mindenre lehet találni. Szól, hogy igyál, szól, hogy sportolj, méri a kcal-kat, szól ha meg fog jönni, elmondja, hogy milyen akciók vannak, képeket szerkeszt, tanít, útvonalat tervez és még sorolhatnám nap végéig. Nagyon hasznosak, egy kicsi kütyüben elfér millió dolog. Kicsit félelmetes is.

 Közösségi oldalak. Szintén a technika nagy vívmányai. Szinte mindenkinek van, kivéve azoknak akik tudatosan tartózkodnak tőlük. Még a 80 éves bácsi is megosztja az aktuális híreket és lájkolja Maris néni profilképét. Nagyon sok ember a való élettől elszakadva csak ezeken az oldalakon éli az életét és kapcsolatait is itt tartja fent. Eltűnik az intimitás. Már tényleg MINDENT lehet tudni egyes emberekről. De vajon ez jó dolog? Mindent megosztanak az emberek. Az ételt amit ettek, a ruhát amit hordtak, a kisminkelt arcukat, a natúr arcukat, még szex után is selfie-znek. Az én véleményem : #szerintemneosszátokmegéletetekmindenmomentumát @Nuckuruc

 Aporopó selfie… az új őrület. Szinte kivétel nélkül mindenki csücsörített már bele kedvenc készüléke első kamerájába. Rengeteg féle létezik. Mint már említettem bulis, otthon ülős, filmnézős, edzős, randizós, részeges, unalmas, botrányos és még vagy ezer féle. Ezeket általában mindig megosztják és rengeteg ember Instagram-ja tele van szinte ugyan olyan csücsörítős képekkel.

 
Me


2. Egyészséges életmód és önsegítő módszerek.

 

 Manapság az emberek egyre többet foglalkoznak magukkal és egészségükkel. Nem csupán lelki, de testi szempontból is. Szerintem ez nagyon nagy fejlődés és jó dolog. Az előző generációk nem figyeltek erre oda annyira. Mostanában divatos egészséges ételeket fogyasztani, szénhidrátcsökkentett sütit sütni vagy venni, konditerembe járni és ott nőként is súlyokkal edzeni. Szerintem jó kezdeményezés volt betiltani a zárt terekben és buszmegállókban való dohányzást, így másoknak sem kell szenvednie a cigi füsttől.

 Nagyon sokan írnak és olvasnak különböző önsegítő, lélekturbó könyveket és blogokat, néznek ilyen témájú filmeket. Szerintem ezek szintén nagyon hasznosak, számomra is nagyon sokat segítettek. Ez nekem is segít azzal, hogy kiírom a gondolataimat és jó is visszaolvasni, másrészt remélem Nektek is adok valami pluszt ezzel egy kicsit.

 
Healthy lifestyle



3. Trendi helyek

 

Sokan szerintem azért járnak bizonyos helyekre, bulikba, hogy elmondhassák magukról, hogy ott voltak és igazából nem is élvezik. Tényleg manapság az nem is történt meg amit meg nem osztasz? Oda már nem is mész el amit nem jelölsz vissza? Mindenhol bejelölik magukat mindenféle frappáns szöveggel általában angolul. A szórakozóhely WC-jében készült fotók egyből felkerülnek és mehet a lájkvadászat. Aki nem éri el a minimum 50-et sírógörcsöt kap és mély depresszióba süllyed, hogy nem szereti senki. Tényleg ennyire kell a visszaigazolás idegenektől? Nem elég ha jól érezzük magunkat a barátaink társaságában? Azokat a lányokat sem értem akik vadászatra felkészülve talpig puccban nekiindulnak a „nagyvárosnak” és sorra járják a menő helyeket gazdag pasikat hajkurászva, akikkel meghívatják magukat különböző italokra (minimum) és utána még az is belefér, hogy cserében „kedvesek legyenek”. Nem is ez a baj, hisz mindenki azt csinál az életével amit akar, de amikor már a 15 éves kislányok is ezt csinálják kicsit kiábrándítónak tartom. Én sem vagyok vénlány, el szoktam járni elég gyakran ilyen helyekre (természetesen nem ilyen célok vezérelnek) és amikor azt látom, hogy még nálam is fiatalabb 14-15 évesekkel vannak tele a helyek kicsit érdekesnek tartom.

 
mademoiselle | via Tumblr



Nem akarok bort inni és vizet prédikálni, a leírtak nagy részét én is elkövettem vagy csinálom. Vannak jó és kevésbé jó dolgok is ezek között. Általában a felsorolt dolgok jellemzőek a mai társadalomra és ez határozza meg az életüket vagy szabadidejüket.

 

Ti mit gondoltok a témáról?

 

Niki
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

0 megjegyzés :