Az élet nagy kérdései - 1. rész (Farkas Lívia- Urban:Eve blog)

By | 9:44 Leave a Comment
Sziasztok!


 Nagyon sok ember inspirál, az egyikőjük Farkas Lívia az Urban:Eve blog szerzője akinek könyvéről már írtam egy előző posztomban. Neki tettem fel pár kérdést az élet különböző területeiről, főleg a célok eléréséről.


Urban Eve,kicsoda UrbanEve,Farkas Lívia blogger,


1. Hogyan találtál rá a célra, amit el akartál érni?
Nem csak egy cél van az életben, amit el kell érni, kipipálhatod, és akkor le van tudva, tiéd a boldogság. Bárcsak ilyen egyszerű lenne, de nem az. Az utadat úgy találod meg, ha folyton az jár az eszedben, és úgy érzed, csak akkor tudnál rendesen levegőt venni, ha sikerülne. Mindenki úgyis fikázni fog, bárhogy is döntesz, akkor meg inkább csináld azt, amit szeretnél.
2. Milyen érzés volt, amikor elérted és utána hogyan változott ez?
Nincs egy olyan pont, amikor eléred a célodat, és akkor utána "leteszed a lantot". Sok apró célból áll össze az élet, ezek pedig átfedésben vannak, nem egymás után következnek. Részben teljesülnek, nem mindig pont úgy, ahogy elképzelted, de ez nem baj. Nem annyira egyértelmű, mint eljutni A-ból B-be, és akkor kipipáltad, hogy sikerült.
3. Mit gondolsz a boldogságról / mit jelent Neked?
A mindennapi elégedettség sokkal fontosabb, mint A Nagy Cél kergetése. Ha mindig a pénteket, a nyarat és a nyugdíjat várod, az nem a boldogság.
4. Mit tanácsolnál egy olyan embernek, aki csak most keresgeti az útját?
Aki nem találja a helyét, annak azt javaslom, hogy próbáljon ki nagyon sok dolgot, tegye félre az előítéleteit, és ismerkedjen meg saját magával: mit szeret, mi hozza lázba, mit tud szenvedéllyel csinálni. Ne hasonlítgassa magát másokhoz, ne méregesse, hogy ki hol tart, és ne mások rovására jusson előrébb. Kemény munka és kitartás szükséges, nem elég szépeket gondolni meg álmodozni. Áldozatokat kell hoznod, le kell mondanod egy csomó dologról, konfliktusba keveredsz, és sokat változol. A változás pedig fáj. De egyszer csak azon kapod magad - fanfárok és vörös szőnyeg meg tüzijáték nélkül -, hogy jól vagy. Az pedig megfizethetetlen.


(Lívia könyvének első fejezete tele van olyan gyakorlatokkal amelyek ebben segítenek. Most, ha feliratkoztok hírlevelére http://urban-eve.hu/hirlevel oldalon, ingyen elküldi Nektek! :) )
5. Mit vársz a szerelemtől? Mitől éreznéd annak magad?
A szerelmemben az a jó, hogy biztonságban, és önmagam tudok lenni mellette. Mindketten önálló egyéniségek vagyunk, nem egymással kompenzálunk semmit, de iszonyú jó csapat vagyunk. Én vagyok az elsőszámú rajongója, és ő az enyém.

Végül Via megosztott egy témába vágó idézetet:
"Sikeresnek lenni annyit tesz, hogy szereted magadat, szereted, amit csinálsz, és szereted, ahogy csinálod. "
Maya Angelou 

Köszönöm Líviának a válaszokat, remélem tetszett ez a mini interjú!
Niki


Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

0 megjegyzés :