Magyarázat!

By | 1:21 8 comments
Sziasztok!


A tegnapi bejegyzésem hatalmas port kavart. Értem, hogy miért, de szerintem megfogalmaztam, hogy ezt konkrétan 5 napig csináltam, csak kipróbálás céljából, és csak azért írtam le a tapasztalataimat, hogy megismerkedjetek ezzel a diétával amely külföldön elég nagy népszerűségnek örvend. Senkire nem szerettem volna rábeszélni! Egyébként ha valaki egyszer nem próbál ki egy adott dolgot és nem osztja meg, akkor a többi ember nem fogja tudni, hogy mivel jár az.


End of the world😦

Rengeteg blog foglalkozik az egészséges életmóddal és ez nagyon jó, mert tényleg sok embernek segíthet. Az én blogom nem ilyen, én nem szeretnék tanácsokat osztogatni ezzel kapcsolatban, de szerintem jogomban áll lejegyezni azt, amit szeretnék. Én nem állok be azoknak az életmód blogoknak a sorába akik mind ugyan azt írják le 100x csak átfogalmazva, ebből már van elég. Én valami újat hoztam. Szerintem minden nő, életében legalább egyszer csinált valamilyen radikális diétát (javítsatok ki ha tévedek), én ezt meg is osztottam és kitört a botrány.


Ha azt írtam volna, hogy ez csodákat művel, mindenki próbálja ki, akkor megértem a felháborodást, de kiemeltem, hogy igen, kipróbáltam, lejegyeztem a tapasztalataimat és ennyi. Nem őltem embert, írtam egy bejegyzést a saját blogomra... húúú kövezzetek meg!




shrek | Tumblr

Azoknak akik segítő szándékkal írtak, köszönöm, de akik csak azért linkelgetik be a posztomat ide-oda, hogy botrányt kavarjanak, köszönöm, de nem kell erre pocsékolniuk az energiájukat!


Végetért a kemény 5 nap amit véresen komolyan vettek egyesek, és szintén leírtam az adott bejegyzésbe, hogy nem fogom ezt csinálni, visszatérek az egészséges, mértékletes étkezésre, mivel tudom, hogy ez hosszútávon nem jó, csak ki akartam próbálni. Nem vontam meg semmilyen tápanyagot magamtól, csak nem ettem cukros, szénhidrátdús ételeket és a mennyiségeket minimálisra csökkentettem. Ettem fehérjét, zöldség-gyümölcsöt, húst és vitaminokban gazdag bébiételt, rengeteg folyadékot ittam (amit régen nem). Reggelit azért nem ettem mert 5-kor még nem tudok étkezni és szerintem sokan így vannak ezzel, de olyan 9-10 körül így is ettem az iskolámban, ami még reggeli időnek számít.



Yep 😋

Légyszíves ne vegyétek ezeket a sorokat támadásnak, csak meg szerettem volna magyarázni, hogy mi miért volt. Köszönöm az aggódást, de teljesen jól érzem magam, egészséges vagyok, sokkal szebb lett a bőröm és könnyebbnek érzem magam, ez erőt ad az egészséges folytatáshoz. Remélem kicsit máshogy látjátok a poszt lényegét. Senkinek nem akarom ezt tanácsolni, de mindenki azt csinál saját felelőségére amit akar! A rosszindulatú embereknek meg nem kötelező olvasni ezeket, kérlek Titeket ne húzzátok fel magatokat, inkább menjetek egy olyan blogra ahol elolvashatjátok a 25. sablondumát (nem sértés, mert jók, de tényleg azok)!


További szép napot mindenkinek!
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

8 megjegyzés :

  1. Szia!
    Ma olvastam a tegnapi bejegyzésed, és megmondom őszintén, nem értem, hogy miért támadnak ennyien téged.
    A bemutatott héten egészséges ételeket fogyasztottál, sok-sok folyadékot ittál. Miért kell ezen bárkinek is megbotránkozni? Jobban tetszene másoknak a posztod, ha azt írtad volna, hogy 6 BigMac-et ettél reggelire?
    Egy hétig csináltad, amíg a szervezeted meg nem szokta a csökkentett kalóriabevitelt, miközben a számodra szükséges vitaminokat, nyomelemeket, stb... megadtad magadnak. Ismertem ezt a diétát, Jennifer Aniston az elsők között beszélt róla, hogy ő így tartja karban magát... és ő azért elég jól néz ki még 40 fölött is...
    Nem értem, hogy miért csak negatív kritikákat kaptál, holott leírtad, hogy egy diétáról beszélsz. A diéta szó pedig magában foglalja, hogy ez egy időleges dolog, hosszú távon nem így élsz.
    Én sok sikert és kitartást kívánok neked, mert biztos vagyok benne, hogy pontosan fel tudod mérni, hogy meddig jó neked az, amit csinálsz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, ez most kellett nekem! :) Én is értetlenül álltam ez előtt mert nem erre számítottam... azt hittem, hogy az emberekben tudatosul a poszt lényege és megértik, hogy mit akartam ezzel közvetíteni. Tényleg ha többet ettem volna és azt írom le, akkor az lett volna a baj, hogy ez nem diéta, miért írok erről ha közben zabálok. Nagyon igazad van amit írtál, pont így érzem én is, és örülök, hogy másoknak is lejött a tényleges tartalma! :)

      Törlés
  2. Én sem igazán értettem a támadó jellegű kommenteket. Hiszen leírtad, hogy ez egy ideiglenes, kipróbálásra szánt diéta, nem buzdítottál senkit a kipróbálására. Mi lett volna, ha léböjtkúrát tartasz??? Én mondjuk nem hiszek az ilyen diétákban, de szerintem azzal nincsen baj, ha időnként (tényleg csak ritkán) beiktat valaki egy méregtelenítő jellegű rövidke kúrát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez egy teljesen ártalmatlan tapasztalatismertetős posztnak indult és ez lett belőle :D
      Valaki elindította a lavinát és azok az emberek akik nem értelmezték, sőt talán el sem olvasták a bejegyzést csatlakoztak hozzá... Szerintem sincs baj az ilyen rövid diétákkal, egyszer-egyszer be lehet őket iktatni. :)

      Törlés
  3. Olvastam a bébiételes posztot, és én sem láttam benne semmi kirívót. Igaz, szinte semmit nem ettél, de ugyanakkor leírtad, hogy ez az egész 1-2 hétnél tovább nem működik, szóval valószínűleg sokaknál a szövegértelmezéssel vannak bajok.

    Én is gondolkodtam hasonlón, de odáig sosem jutottam el, hogy behatóbban tanulmányozzam a diétát. Egy üveg bébipapiban mennyi kalória van? Én még a dobozos, tejbegríz-szerű papikon agyaltam, de viszonylag nagy kiszerelés és drága, szóval ha annak is rossz íze van, akkor kárbament egy csomó pénz...

    Ja igen, és fogytál a bébiételes hét után? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy üveg étel (ha a "sós" verziót választod 95-135 cal között mozog. Emlékszem arra a tejbegrízesre, amikor az öcsém kicsi volt sokat ettem én is .:D Szerintem az finom, de több cal van benne mint a kis üvegesekben... Igen, ezek viszonylag drágák szóval amit néztél nem tudom, hogy megérné-e.... Ezen a héten csináltam ezt végig és azóta nem méredzkedtem, de én látom a változást (nyilván nagyon csekély, de feszesebb mindenem...) :)

      Törlés
  4. Szerintem nem él nő ezen a bolygón, aki ne koplalt volna végig 1-2-3...hetet valami cél érdekében. Nyilván nem egészséges, de szerintem úgyis mindenki kipróbálja a saját bőrén. Tényleg hihetetlenül kevés volt ez a kalória, de nem gondolom, hogy egy hét most visszafordíthatatlan változásokat eredményezett. Kipróbáltad, leírtad - szerintem ez sokaknak hasznos lehet, mert láthatják esetlegesen mit kellene másképp csinálni. Egyébként én azt hittem a baby ételek tök finomak, habár én még egyet se kóstoltam meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, én is így gondolom... A címke alapján jónak tûnhet, de semmi íze nincs, illetve fura az álaga és a szaga... :)

      Törlés