Soulspiration - Töltődj fel!

By | 6:38 2 comments
Sziasztok!


 Szeretnék egy kicsit arról beszélni, hogy hogyan érdemes élni a mindennapokat, és hogyan tudsz túllendülni az unalmas, szomorú hétköznapokon.


memories are here to stay♡

 Sajnos akármilyen életet élsz, akadnak olyan napok amelyek rosszul telnek vagy unalmasak, ilyenkor mindig erőt kell venni magunkon és pozitív gondolatokkal feltölteni magunkat. De miből merítsünk energiát? A válasz egyszerű, a szép emlékekből. Ha lehangolt vagyok mindig megvannak azok az emlékképek amelyeket másodpercek alatt vissza tudok idézni és feldobják az életemet. Ezeket tudatosan építettem bele az agyamba, ha bármikor szükségem lenne rá elő tudjam bányászni.

Untitled

 Sokan amikor valami nagyon jó történik velük, csak megélik, de nem tudatosúl bennük, ezért hajlamosak elfelejteni, esetleg csak halványan emlékeznek a történésre. Ez nagyon nem jó! Én nagyon sokat szoktam keseregni azon, hogy mennyi mindent elfelejt az ember, és ha valaki megkérne, hogy meséljem el az életemet, kb. 3-4 óra alatt befejezném a történetet. Gondoljátok el, hogy mennyi minden törlődik a memóriánkból, ez szörnyű! A mai rohanó világban ez pláne felerősödött, rengeteg dologra kell koncentrálnunk egyszerre és ezért sokminden elszáll az emlékezetünkből. Sajnos az ember így van programozva, szóval nagy változásokat nem tudunk tenni ellene, de annyiban elősegíthetjük a fejlődést, hogy tudatosan beékeljük az agyunkba a szép, kellemes dolgokat.


 Személy szerint én ha ilyet tapasztalok, elképzelem, hogy hogyan fogok erre visszaemlékezni, és akkor milyen jó érzés fog eltölteni. Emellett naplót írok, emelyet próbálok napi szinten vezetni, de a legfontosabb, legjobb dolgokat mindig részletesen felírom, hogy ha elolvasom akkor vissza tudjak menni egy kicsit az időben és átéljem újra.

Untitled

 Próbáljatok tudatosabban élni, és szedjetek össze minnél több emléket amelyeket majd megoszthattok a következő generációkkal! Hisz milyen jó is amikor a nagyszüleink, szüleink mesélnek az életükről. Nehogy ezt az örömöt ne élhessék át az utódaink!


Emlékezz!
Niki
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

2 megjegyzés :

  1. Én már-már megszállottam fotózok mindent, pont emiatt, hogy legyenek kézzel fogható emlékeim, mikor én magam már nem tudom felidézni őket. Viszont nem hiszem, hogy feltétlenül rossz, hogy annyi minden törlődik a memóriánkból, a szép emlékeket, úgysem felejtjük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a fotózás jó megoldás! Igen, néha jó, hogy felejtünk és tény, hogy a kiemelkedően jó események megmaradnak, de a simán jó, vagy kicsivel az átlagon felüli dolgok általában elvesznek a süllyesztőben és ez nagyon nem jó!

      Törlés