Heti étrend - a bűnözések hete

By | 11:17 19 comments
Sziasztok!


Gondolom megosztom Veletek a heti étrendemet, mivel többen kértétek. Az előző ilyen jellegű poszt egyeseknél eléggé kiverte a biztosítékot, remélem ez nem fog újra bekövetkezni! Előre szeretném elmondani, hogy ez egy mintaétrend, leírom azoknak akik át szeretnék tanulmányozni, de senkinek nem szeretnék példát mutatni, hiszen nem vagyok szakember!


Calories



A bébiétel diétám után, ami 5 napig tartott, eldöntöttem, hogy a mértékletes, egészséges étkezésre fogok áttérni. Szeretnék még nyárig pár kilótól megszabadulni, de nem ezért tértem át, hanem éreztem, hogy nekem nem jó a sok "szemét" bevitele, és az egészségem érdekében változtatnom kell.


Többé kevésbé sikerült is, kisebb kilengésekkel. A többit döntsétek el Ti!


lol



2014.05.16.
Ma egy alma volt a reggelim, majd tízóraira megettem egy cerbona banános müzli szeletet, amely hozzáadott cukrot nem tartalmazott. Ebédre zöldséglevest ettem, illetve mustáros csirkemellet egy nagy adag jégsalátával. Desszert gyanánt epret fogyasztottam.
Itt egy kicsit túlzásba vittem a szokott kalóriabevitelemet. Vendégségben voltam, ezért ettem "ennyit".
Mindez 878 cal volt.


2014.05.17.
Na ma volt a bűnös napom. Reggelire ettem két szál füstlit két tojás fehérjével és egy kocska 85%-os étcsokoládét. Ugyanúgy vendégségben voltam és zöldséglevest, mustáros csirkét, salátát és epret ettem ezen kívül.
969 cal volt a napi adagom.


2014.05.18.
Reggelire egy Actimelt ittam. Ebédre mexicói chilis babos csirkemellet ettem egy fél adag rízzsel. vacsorára egy vaníliás joghurtot.
661 cal volt a napi adagom.


2014.05.19.
Reggelire két tojás fehérjét ettem koktélparival, ittam egy Actimelt. Ettem egy banános müzliszeletet tízóraira. Ebédre ettem egy fél adag lecsót minden kenyér nélkül. És egy kis bűnözés gyanánt egy túrórudit.
528 cal volt a napi adagom.


2014.05.20.
Ma egész nap rohangáltam, szóval nem volt időm eleget enni. Reggelire a szokásos banános müzliszeletet ettem. A csajokkal elmentünk moziba, ott ettem egy kis adag popcornt mivel már az éhezés szélén álltam. Vacsorára salátát ettem
461 cal volt a napi adagom.


2014.05.21.
Reggelire egy Actimelt ittam, ettem két tojás fehérjét paradicsommal, 1 kocka étcsokit. Ebédre barnarízst barackos csirkemellel. Uzsonnára egy pár darabka ananászt és vacsorára egy fehérje shaket.
628 cal volt a napi adagom.


2014.05.22.
Reggelire az Apple pie zabkásámat ettem. Tízóraira fagyasztott pirosgyümikeveréket és 1 kocka étcsokit ettem, ebédre egy tányér gulyáslevest és vacsorára egy nagy adag salátát
554 cal fogyasztottam.

Everything you need is already inside


63 kg-ról indultam, a bébiétel diéta után 62 kg lettem és ennek a hétnek a végére 61 kg, szóval a bűnözések ellenére is fogytam.


Nem vagyok megelégedve magammal, mivel sokkal mértékletesebb és erősebb is lehettem volna, de ezen a héten kivételesen kívántam az édességet amit a legtöbb esetben étcsokival csillapítottam. Ez azért jobb mint a tejes változatai, mert sokkal magasabb a kakaó tartalma, kevesebb benne a cukor és tele van antioxidánsokkal. Kenyeret, köreteket egy kis rizsen kívül még mindig nem fogyasztottam, emiatt büszke vagyok magamra. Remélem a következő héten felül tudom múlni magam és nem fogok elcsúszni a csokikákkal.


Niki





Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

19 megjegyzés :

  1. Bűnözések hete? :D
    Maximum a túrórúdi volt bűnözés.
    Amúgy hamarosan a szervezeted megálljt fog parancsolni, és amint megeszel valami zsírosat rögtön hájba fog menni. Amit persze te pont nem akarsz, de még 1 hónap ilyen kevés kalória mellett, és tökéletesen az ellentétét fogod elérni, mint amit akartál.
    Aztán meg bosszankodsz, hogy "de hát egy hónapig csak 4-800 kalórián éltem, és mégis feljött 2 kiló 1 hét alatt" .

    Iszonyatosan keveset eszel, még mindig. : (
    ( de gondolom ezt a kijelentést már megszoktad)

    Inkább törekedned kellene az egészséges táplálkozásra, nem pedig éhezni, mert ez sajnos éhezés. 400-800 kalória maximum egy gyereknek elég, de lehet, hogy még annak sem.

    Amúgy nem tapasztalod, hogy nyűgösebb vagy, mert kevés kcal esetében ez az első jel.

    http://kaloriabazis.hu/oldal/gyik


    Annie
    http://ennies-healthy-world.tumblr.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerûen nem kívánok többet... Egyáltalán nem éhezem és teljesen jól érzem magam. Szerintem ha elolvasod elég sokmindent eszem. Tudom, hogy általában így szokott lenni azzal aki éhezik, de én nem teszem azt, szerintem tudom tartani ezt az étrendet. Most, hogy meleg van, meginkabb megvagyok csomo zsiros, nehez vacak nelkul, de koszi, hogy irtal! :)

      Törlés
  2. Hidd el ez így tényleg nem a legjobb. Tapasztalatból beszélek! Iszonyú kevés szénhidrátot és zsírt fogyasztasz, pedig előbbi az agyműködéshez, utóbbi pedig a vitaminok felszívódáshoz elengedhetetlen. /és egyébként sem a kilók számítanak, hanem a testzsírszázalék és centik/. Ha így folytatod súlyos hiánybetegsége lesz a szervezetednek, leáll az emésztésed és az első kiadós kajánál visszajön minden duplán. Amit én tényleg jó szándékkal, barátilag tanácsolhatok, az a következő:
    - reggel egyél szénhidrátot! ez lehet zabkása is, szójatejjel, banánnal (vitaminok miatt fontos), fahéjjal, fehérjeporral, dióval, mandulával.... nyugodtan egyél egy jó tükörtojást sárgájával együtt, teljes kiőrlésű pirítóssal, sok zöldséggel. ebédre jöhetnek a natúr husik, salátával, barna rizzsel, durum tészták- fontos, hogy ne bébi adag legyen, kell az energia! Estére pedig saláta, hal, kalóriaszegény gyümölcsök, vegán shake-ek. Emellé heti 2X fél óra mozgás, napi 2 liter folyadék (zöld tea csodát tesz) és a szavamat adom, hogy 3-4 héten belül Rád sem fognak ismerni! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy,.de kerlek olvasd el ujra az etrendemet! Szinte ugyan igy etkezem. Ha volt idom.reggel ment a zabkasa, ebedre hus salataval vagy barnarizzsel, es vacsira is salata... Ne a kcal nézzétek csak és meglátjátok, hogy teljesen normálisan étkezem! :)

      Törlés
  3. Senki sem a zsíros ételeket hiányolja az étrendedből (bár újabb nézetek szerint nem a zsírból kell visszavenni, hanem a szénhidrátokból), és nem is az a kérdés, hogy úgy érzed-e eleget ettél, hanem az a tény, hogy 400-800 kcal a szervezetednek nem elég. Minimum 1000-1200 kcal-t kéne enned naponta, ezzel is fogynál. Most nagyon szépen megy le a súlyod, kár, hogy nagy része izom, mert ilyen éhezés mellett a leginkább azt éri meg felőrölnie a szervezetednek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem éhezek! Könyörgöm olvassátok el, mennyi mindent ettem! Alapjátaton sem ettem soha többet 1100 kcal nál. Tényleg egész nap eszem, csak alacsomy kcal tartalmú ételeket. Edzek is mellette, hogy az izmaimat fejlesszem !

      Törlés
    2. Mint mondtam, lehet, hogy te nem érzed éhesnek magad, attól még a szervezeted koplal. És izmot éget, az bizony nehezebb, mint a zsír, a mérlegen is hamar meglátszik, ha lefogyod.
      Ajánlom, hogy gondolkozz el Marcsi "Marcsi Kincsesládikája" hozzászólásán, és nézz szét a blogján, mert neki tényleg sikerült átformálódnia.

      Törlés
    3. Már elnézést, de Marcsi csak azt írta, hogymindent rosszul csinálok, hát ez téntleg építô kritika a javából! Biztos el fogok gondolkozni rajta! En erzem,hogy mire van szüksége a szervezetemnek, de ha ennyire tudod mi a jó akkor írd már le légyszíves ,hogy ezeken kívül mit egyek még... de ne csak annyit,hogy többet!

      Törlés
    4. Azt írja, hogy rossz, amit csinálsz, én pedig azt mondom, hogy neki elhiheted, erre a blogján találsz megfelelő bizonyítékot.
      De Púderfelhő Andi blogját is ajánlom, neki is vannak hasznos bejegyzései a témában.
      Mivel nem nagyon akarsz itt senkire sem hallgatni, vagy legalább eltűnődni azon, hogy mit írtunk, ajánlom olvasgass egy kicsit a témában. Kezdetnek nézz utána az az alapanyagcsere kalkulátornak.

      Én nem festem az ördögöt a falra, nem hiszem, hogy hosszú távon kihatna a diéta az egészségedre, legfeljebb visszahízod majd a leadott súlyt, illetve gyengébbnek fogod magad érezni, az izomvesztés miatt. Abban sem vagyok biztos, hogy nem becsülted-e alul az elfogyasztott ételek kalóriatartalmát.

      Törlés
    5. A kaloriabazis.hu kaloriaszamlaloja alapjan irtam az ertekeket. Nem arrol van szo, hogy nem veszem figyelembe amit írtok, de csak dobaloznak egyesek a szavakkal es nem olvassak el amit irok, csak megnezik a kcal kat es az alapjan eldontik, hogy keves... En jol erzem magam es ez a lenyeg!

      Törlés
  4. Ez így tényleg nagyon kevés. Szerintem ha edzel e mellett akkor pláne megérné felemelni 1000 kcalra a beviteledet. Egyébként lehet nem ettél azelőtt sem többet, mint 1100 kcal, de nem mindegy hogy ez az 1100 kcal miből épül fel. Ha azelőtt ez napi 2 hamburgerből állt, akkor persze hogy ezt a sokféleséget soknak érzed.....(Csak példaként írtam ezt!)
    Nem biztos, hogy jó ötlet volt ezt a sorozatot elindítani, mert szerintem sokan csak elfordulnak tőled, hogy látják hogy mennyi butaságot követsz el és csak a saját magad igazát bizonygatod végig.
    Amit csak javasolni tudok: a reggelidnél inkább étkezz egy kicsit bőségesen.
    Viszont amit józan paraszti ésszel megmondok neked az az, hogy ezzel a kevés kalóriával csak tönkre vágod az anyagcserédet. Lehet most nem érzed, de egy hónap múlva ha ezt az egész diétát abbahagynád, vagy lazítanál rajta, akkor mivel a tested nem ehhez az anyagcsere folyamathoz van szokva, így hiába eszel kevesebbet, amint egy kicsit elgyengülsz, borul minden. Ha jól láttam napi 4 étkezést tartasz általában. Mit gondolsz a napi 5-ről? Lehet azzal ki tudnád hozni a napi 1000 kcalt.
    Egyébként szerintem semmi baj nincs veled, felesleges ilyen drasztikus diétát csinálnod. Sokkal jobban mennének le azok a kilók, hogyha heti mozgásmennyiség mellett tudatosan táplálkoznál. A kezdet jó, de ne iktasd ki teljesen a szénhidrátot a szervezetedből! Az ilyen diétás-cukormentes müzliszeletek meg a legnagyobb népvakítások a világon, többet árt mint használ. Kb. ízesített víz kategóriába tartozik.... Inkább csinálj házilag valami finom müzliszeletet, sokkal jobban kijössz anyagilag és legalább tudod mi van benne. Pl. az ilyen házilag való próbálkozásokat is simán felrakhatnád a blogra, sokkal nagyobb pozitívummal fogadnánk sokan. A cukormentes müzliszeletben lehet nincs cukor, de kitudja milyen más szar van benne...
    Bocsi, hogy beleokoskodtam, én sem vagyok modell alkat tudom, de amikor éppen súlytól szabadulnék meg, eszembe sem jut az, hogy ilyet csináljak, hogy a felére csökkentem a napi kcal adagom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akik amiatt elfordulnának tôlem mert megosztom az étrendem, arra nem tudok mit mondani. Nem iktatok ki minden szénhidrátot ,mert van a rízs, gyümölcs-zöldség, zab, müzliszelet stb szerintem ebben eppen eleg szenhidrat van. Sajnos a rohanos hetkoznapokon nincs idom annyit fôzöcskézni, de jó ötlet a házi müzliszelet, majd kipróbálom. Én ezeket a nap folyamán folyamatosan eszem, szóval 5-6 alkalommal is akár fogyasztok ételt.

      Törlés
  5. A fejemhez kaptam!!!! Nagyon rossz az amit csinálsz! :/ Szinte mindent rosszul csinálsz! :( És abban is biztos lehetsz, hogy nem zsírból fogytál, hanem izomból, ami szintén nagyon nagy baj!!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Niki!
    Szeretnék neked írni, esetleg megadod az e-mail címedet?
    Köszönöm

    VálaszTörlés
  7. basszus én meghalnék :D :D talán a 2 napi adagod elég nekem 1 napra, de az sem biztos. mondjuk én elég éhenkórász vagyok, persze lenne hova fogynom... gondolom aki vékony, sportos az undorítónak tarthat, de szerintem még mindig normál a testalkatom :D szerencsére a párom úgy szeret ahogy vagyok, engem pedig kevésbé zavar, mint amennyire szeretek enni :D egyébként az is baj, hogy ha nagyon éhes vagyok, pillanatokon belül képes vagyok tűzokádó sárkánnyá/ágyban összekucorodott energiátlan tettképtelen csimbókká változni. ezt meg nem engedhetem meg magamnak :D akkor inkább eszek és jól érzem magam a bőrömben :) amúgy király lehet, hogy ennyi kaja elég neked és nem vagy éhes :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú hát szerintem teljes mértékben megszokás kérdése. Amikor sokat ettem/eszem kitágul a gyomrom és én is minden percben éhes vagyok, bármit fel tudnék falni. Csak két három napot kell kibírni és hozzászokik a szervezet a kevesebb ételhez és nem is leszel szinte éhes. :)

      Törlés