Healthy breakfast ideas - Diétás zabkása recept

By | 2:22 2 comments
Sziasztok!

Ma egy viszonylag gyorsan elkészíthatő, isteni, tápanyagban dús reggeli ötlettel jöttem. Ha van egy ráadás öt percetek a nap legfontosabb étkezésének elkészítésére, bemutatom ezt az ínycsiklandó zabkását, amely garantáltan feltölt energiával ebédig.

A zabkását százféle változatban el lehet készíteni. A diétázók nagy kedvence, mivel jó széhidrátokkal és fehérjével van tele, fokozatosan szívódik fel és elősegíti az emésztést. Nagyon olcsón kijön egy adag.


Az én receptem: Apple pie zabkása


-1 csésze zab (én egy 100ml-es mérőkét használtam)
- 1 csésze tej és 1 csésze víz (az a lényeg, hogy kétszer annyi folyadékot adjunk hozzá, ez lehet csak tej vagy akár csak víz is, én vegyesen csináltam és 1,5%-es tejet használtam)
- 1 tk fahéj
- 1/2 reszelt alma
- 1 tk méz
- 1 marék dió


Displaying 2014-05-22 09.28.44.jpg

Feltesszük főni a zabot a folyadékkal, kb. 10 percig alacsony lángon főzzük, de keverés közben látszik ha elkészült. Az állagánakegy nagyon sűrű joghurthoz vagy pudinghoz kell hasonlítania.
Amíg fő, lereszelünk egy fél almát. Ha kész a zab, hozzátesszük az almát, a mézet és a fehéjat, a diót kicsit összetörjük a kezünkben és azt is hozzáadjuk. Ha elkészült, kiszedjük egy kistálba és megszórjuk a tetejét fahéjjal és rádobálunk pár szem diót.



Displaying 2014-05-22 10.07.11.jpg

Nagyon finoman harmonizálnak az ízek, és tényleg nagyon eltelít. Egy kávéval a teraszon ülve igazi csemege. Nem tettünk hozzá cukrot, de az almától és a kevéske méztől pont elég édes lett.

A legutóbbi posztom óta fogytam újabb egy kg-ot, szóval most 61 kg vagyok, nagyon örülök! (Úgy, hogy nem folytattam a bébiétel diétát, de ha szeretnétek tudni, hogy mit ettem, edzettem írjátok le commentben!)

Szép napot!
Niki
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

2 megjegyzés :

  1. Szia. :)
    Azt hiszem az edzésterved sokakat érdekelne (pl. engem is). Örülnék egy olyan bejegyzésnek:)
    Jó recept volt, igényes az egész blog. Ügyes vagy. :)
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, remélem Te is elkészíted! Írni fogok posztot róla! :)

      Törlés