Bébiétel diéta

By | 9:25 15 comments




Sziasztok!






 Sokak számára lehet, hogy nem vagyok normális, de elkezdtem a bébiétel diétát... Hogy miért? Nem találtam magyarul olyan posztot ami erről szólna, de külföldön egyre népszerűbb ez a diéta módszer. Én úgy tervezem, hogy egy hétig csinálom, főétkezésekre csak baba ételt eszem, esetleg ha nagyon nem bírom zöldséget vagy gyümölcsöt. Ezzel a bejegyzéssel a tapasztalataimat olvasván egy kicsit betekintést nyerhettek, hogy belekezdjetek-e, ér-e valamit. Remélem azért megéri a sok szenvedést...








Untitled



1.nap (VASÁRNAP)

Reggelire megettem az első adagot... Hát had ne mondjam, hogy mit éltem át... Az biztos, hogy nem leszek éhes egy darabig, pláne, hogy tudom, a következő étkezés is "ínycsiklandó" lesz... Egy adag nem tűnik soknak, de higyjétek el, több mint amit bárki kívánna magának. Nagyon borús napok elé nézek, úgy érzem.
Ebédre bűnöztem, de nem nagyot... két tányér borsólevest ettem, ami kizökkentett egy kicsit, de szerencsére nem hízlal annyira... amúgy szerintem lehet ilyen leveseket, főzelékeket enni mértékkel. Az nagyon fontos , hogy rengeteg folyadékot -lehetőleg vizet - fogyasszunk.








2. nap (HÉTFŐ)
Mivel minden hétköznap 5-kor kelek és hatkor indulnom kell, nem volt időm felmelegíteni és magamba tuszkolni a bébi ételt, ezért nem ettem semmit. A suliba vittem egy banánt és a soron következő spagettis-paradicsomszószos bébi ételt. Vágtam bele friss paradicsomot és megsóztam, egész ehető lett. Amikor hazaértem olyan 5 körül, ettem egy paradicsomot egy szelet trapistasajttal. Futottam egy 10 percet. Mai menüm 412 cal -át tartalmazott.






3.nap (KEDD)
Ma sem reggeliztem, vittem egy banánk és egy vadas ízesítésű ételt amely egész jó volt (nem kellett szenvednem, hogy letuszkoljam). Itthon ettem paradicsomot, és egy kevés zöldborsófőzeléket egy tojás fehérjével. Ma 10 perc futás után beiktattam egy 20 perces edzéstervet. Mai menüm 612 cal-át tartalmazott.






4. nap (SZERDA)
Nem reggeliztam, vittem egy almár és egy couscous-os csirkés, zöldséges papit. Egész finom íze volt. Hazaérve ezzem egy paradicsomot és három szelet szeletelt trapistasajtot. Ettem egy joghurtot és két tojás fehérjét, mivel a fehérje nagyon fontos az izomépítéshez, és ahhoz, hogy ne az izmaimból fogyjak. Nem vagyok éhes napközben, ami nagyon jó, mert régen állandóan az voltam. Ma 470 cal-át vittem be.




5.nap (CSÜTÖRTÖK)
Ma reggel sem reggeliztem, de ittam egy kakaót. Vittem egy almát a suliba és egy rizses-csirkés bébiételt, olyat amilyet az első nap ettem. Szerintem megszokhattam, mivel, egyáltalán nem volt olyan rossz íze mint az első találkozásunkkor. Sajnos nagyon rohangálós napom volt, sajtótájékoztató stb. , ezért csak este értem haza és akkor ettem egy salátát. Ma 349 cal-át vittem be.


Ekkor méredzkedtem meg, 63 kg-ról indultam és csodák csodájára lement egy kiló. Tehát 62 kg vagyok a 173 cm-hez. Ez még mindig sok, szeretnék lemenni 55-56 kg-ra, de nem vártam csodát, nem lehet 5 nap alatt megváltani a világot.



RUN RUN



Most azért zárom le ezt a posztot, mert az ezt követő két napban vendégségben voltam és sajnos bűnöztem, de ne aggódjatok, csak levest és egy kis húst ettem salátával, epret és tojásfehérjét, de akkor is ez nem a diéta része, szóval ezt most kihagyom. A legrosszabb bűnös nap 900 cal-át ettem, az azelőttin pedig 800-at.




Mire volt jó ez az átállás?
-Odafigyeltem, hogy mit eszem.
-Sokkal könnyebbnek éreztem magam.
-Több folyadékot ittam.
- Nem voltam egyfolytában éhes, összeszűkült a gyomrom.
- Fogytam 1kg-ot, ami hiszitek vagy sem, látszik rajtam (lement a hasam és a derekam és a combom is feszesebb lett)
-Számtalanszor legyőztem magam, és kitartottam.
-Teljes mértékben elhagytam a cukros-és szénhidrátdús ételeket és már nem is kívánom őket (egy db. péksütit sem ettem ami nekem nagy kedvencem volt).




Nyilván az ilyen "radikális" diétát 1-2 hétnél tovább nem szabad csinálni! Én így a lezárás után sem fogok visszatérni a "mindent eszem amit megkívánok" üzemmódba, hanem tisztán, mértékletesen fogok étkezni, a cukros és szénhidrátdús ételeket kerülve, és fehérjedúsan.


P.S Ezt a radikális diétát senkinek nem tanácsolom, csak a saját tapasztalataimat osztottam meg Veletek! :)






Remélem tudtam egy kicsit segíteni, és érdekesnek találtátok ezt a bejegyzést! Ha szeretnétek, hogy beszámoljak a bikini forma eléréséhez vezető útról, étrendekkel és edzéstervekkel, jelezzetek vissza!





Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

15 megjegyzés :

  1. Ne haragudj, te tényleg hiszel ebben a diétában? Alig eszel valamit....ennyire kevés kalóriával fogyni fogsz,de az izmaidból is! Nem lesz túl feszes,ami visszamarad! Orvos vagyok és én ezt elég nagy butaságnak tartom. Annyi helyes táplálkozással foglalkozó blog, oldal van....Ez a nem reggelizem, aztán egy banán, meg 1-2 tányér leves...Ez minden, csak nem egészséges! Nem vagyok szakértő, de én szerencsére egészséges életmódban nevelkedtem, nálunk otthon anya mindig figyelt ezekre és így nekem ez természetes....inkább adok pár tanácsot, ha szeretnéd! nem fog egyik pillanatról a másikra menni, de nem az a lényeg! Amúgy meg én 158 cm vagyok és 52kg...de, mondjuk a kilo kit érdekel???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki szerettem volna próbálni ezt a diétát és leírni a tapasztalataimat ezzel kapcsolatban. Senkinek nem szeretnék tanácsot adni, sőt rábeszélni sem erre, csak ha esetleg valaki elgondolkozott rajta, hogy kipróbálja, de még nem talált róla posztot az elolvashatja. Tudom, hogy ez nagyon nem egészséges HOSSZÚTÁVON, de egy héttől nem hiszem, hogy bármilyen kárt okozna, szerintem ezt akár egy tisztítókúrának is fel lehet fogni. Leírtam azt is, hogy nem fogom tovább csinálni. Rengeteg ilyen oldalt, könyvet olvasok és tudom, hogy az ilyen radikális diéták nem vezetnek jóhoz, de nekem ez egy kezdő löketet adott, hogy visszafogjam magam és akkor innen áttérek a mértékletesre. Köszönöm a válaszodat! :)

      Törlés
  2. Úristen, de nem vagy komplett! Örülj, hogy nem estél valahol össze! Az álomsúly se lenne neked egészséges, főleg ha ebbe izomtömeget is beleszámolod...ennyi kcal mennyiség hihetetlenül egészségtelen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom, de csak egy hétig csináltam ilyen radikálisan, (sőt csak 5 napig) és mostmár áttérek a mértékletes egészséges étrendhez. Ez egy kis löketet adott és mostmár nincs szükségem akkora adagokra és olyan összetevőkre mint régen ettem. :)

      Törlés
    2. Tényleg vigyázz magadra, mert így is vékony vagy!

      Törlés
    3. Koszonom, vigyazni fogok! :))

      Törlés
  3. Óriási hülyeséget csinálsz,és ezzel nem hogy segítesz másnak,hanem csak rossz példát mutatsz! Ez egyenes út az anorexiához!! A reggeli a nap legfontosabb étkezése... nem fogytál 1 kg-t,vagyis de,de vizet! Az első pár kg mind vízveszteség,köze sincs a zsírhoz. 1 dolgot fogsz ezzel elérni,azt,hogy a szervezeted raktározó üzemmódra áll át,és bármi olyat kap,amit fel tud használni,fel is fog-zsírként!!És csodálkozni fogsz,hogy hízol.Hát előre szólok,ezért lesz :) Napi 500-800 kcal-t enni koplalás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szeretnék mást rábeszélni erre, ez csak egy tapasztalatot leíró poszt akart lenni. Ha más nem tudja, hogy mire számíthat akkor nem vág bele, vagy ő fogja megtapasztalni. Leírtam, hogy rám hogy hatott, de a végén megfogalmaztam, hogy nem csinálom tovább, hanem áttérek a mértékletes étkezésre. Egyébként semmit nem vontam meg magamtól mert gyümölcsöt, zöldséget fehérjét és húst is ettem, a bébiétel pedig rengeteg vitamint tartalmaz. Sok folyadékot is ittam, szerintem ezt fel lehet fogni egy tisztítókúrának. Köszi a hozzászólásodat! :)

      Törlés
  4. Ledöbbentem olvasás közben... Ez nagy butaság volt tőled! Olyan betegséget is csinálhattál volna magadnak, amiből ki nem lábalsz soha! Ismerősöm az ilyen akciók miatt szedett össze magas vérnyomást, cukorbetegséget, és még sorolhatnám... Nagyon sokat szenved most.
    Elhiszem, hogy az egészséges táplálkozás meg a valamire való sport nem túl izgalmas, de többet ér. Amott meg a magasságodhoz képest 55kg... Elég rossz példát mutatsz. Okosabb vagy te ennél! Ha zavar a súlyod, akkor inkább szakszemélyt kérdezz meg, aki biztos tudna egy jó irányt mutatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ledöbbentem, hogy ennyire komolyan vettétek... Ha ezt hetekig-hónapokig csináltam volna akkor megértem, de csak 5 nap volt az egész... O.O Köszönöm, hogy írtál, de tényleg abbahagytam, csak kipróbáltam. Nem zavar a súlyom, de szeretném ha kevesebb lennék így a nyár beköszöntével, de semmilyen problémám nincs! :)

      Törlés
  5. Szia Niki!
    Anyatej diétát nem szoktál csinálni ha már az ilyen gyerekeknek való ételeket szereted? Én azt hallottam, hogy jó.
    Szép Estét!
    Evelin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, hogy te milyen okos vagy! :O Ez még eszembe sem jutott... Te nem dietetikus vagy véletlenül?

      Törlés
    2. Sajnos nálad még nem vagyok okosabb mert nem kezdtem ilyen diétákba, és ebből következik, hogy "sajnos" szebb se.

      Törlés
    3. Kérem magyarázzon meg valamit professzor asszony... miért van még mindig itt? Talán mazochista?

      Törlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés