FELHÁBORÍTÓ - állatkínzás

By | 7:32 19 comments
Sziasztok!


Igen, ez nem egy limonádé téma és nem is a beauty szekcióba tartozik, de mindenképpen szerettem volna megosztani Veletek az érzéseimet ezzel kapcsolatban.


Tumblr_m4r1deercn1rpe0jco1_500_large
(forrás: weheartit.com)
Manapság sajnos nagyon megnôtt az állatkínzók száma. Hazánkban és az egész világon egyaránt egyre több hasonló esetet jegyeznek fel. Legtöbbször ezek elkövetôit nem bûntetik kellôképpen vagy a hatóságok tudtára sem jut a cselekmény. Pedig az állatkínzás BÛN, éppen annyira mintha emberekkel tennék ugyanezt. Nem is hiszem el, hogy embernek nevezi magát, vagy hogy élhet ilyen "ember" a világon, aki kínoz egy szerencsétlen élôlényt, aki nem tud vagy nem akar védekezni. Nem tehet semmirôl, ártatlan, és a vérében van, hogy a gazdi a falkavezér, és esetleg e miatt tûri a verést, kínzást, esetenként a halált. Ez nap mint nap elôfordul manapság. Nem szeretnék sztereotípiákat kialakítani, de a legtöbb ilyen eset, falun vagy kisvárosban történik, ahol a legtöbb ember sok állattal veszi körül magát, és nem olyan fontos neki, hogy mit érez a "kedvence". Nyilván akinek nem inge ne vegye magára, én most nem az összes falubeli emberre értem, de tényleg nagyobb százalékban történnek efféle bûnök ott. Akik állatkínzók a személyes meglátásom alapján, buta, gonosz, egyszerû ember aki csak egy nálánál ostobább semmirekellô állatot lát bennük, pedig ez egyáltalán nem így van, sôt. 


És, hogy miért pont egy beauty blogba hoztam fel ezt a témát? Mert pár napja a barátnômmel éppen egy faluvárosban sétáltunk és egy kocsiból nyüszítést hallottunk. Megálltunk, hogy megnézzük, hogy mi folyik éppen és látjuk, hogy egy anyósülésen ül egy kutya és a vezetôi széken a gazdája ököllel üti. Egyszerûen nem jutottunk szóhoz. Sajnos leblokkoltunk, és másodperceken belül a kocsi elhajtott. Nagyon ledöbbentem, de nem tudtunk volna mit csinálni, hisz két jó erônlétben lévô férfival, ráadásul akik ilyenre képesek, nem mertünk szembeszállni. Mostmár tudom, hogy mit kellett volna tenni, felírni a rendszámát és hívni az állatrendôrséget ( igen ilyen is van). Máskor ha ilyen szituációba kerülök nyilván ez lesz az elsô dolgom, de még sosem voltam ilyen helyzetben és nagyon féltem. Szerencsére a kutya mág élt mikor elhajtottak szóval valószínüleg "csak" megverték. Ne utáljatok nagyon- e miatt én napokig sírtam, hogy nem tudtam, nem tettem semmit.


Ezért létrehozom ezt a posztot, ha esetleg ti is ilyen szituációba kerülnétek, tudjátok, hogy mit kell tenni. Ha tudomásotokra jut, vagy szembe találjátok magatokat egy ilyen helyzettel, próbáljátok megjegyezni az elkövetôt, vagy ha kocsiban van, akkor a rendszámot megjegyezni.


Ez egy állatmentônek a telefonszáma : +36.20.99.59.409. pontosabban az Orpheus Állatvédô Egyesületé. Az is gond volt nálunk, hogy nem tudtuk a telefonszámot, ahol értesíteni tudtunk volna valakit. Most beleírtam a telefonomba, így bármikor tudom értesíteni ôket, és remélem Ti is megteszitek.


Nem csak morbid állatkínzás létezik, a kozmetikai cégek állatkísérletezései is annak számítanak. Próbáljatok Ti is tenni ez ellen, és lehetôleg kerüljétek az ilyen termékeket. Rengeteg megdöbbentô, borzalmas történetet és képet tudnék mutatni ezzel kapcsolatban, de most nem az a fô célom, hogy megrémítselek Titeket, csak az, hogy tudjátok, hogy bárki belefuthat egy ilyen esetbe.


Remélem tudtam segíteni ezzel annyit, hogy legalább ha belecsöppen valaki egy ilyenbe, már tudni fogja, hogy mit tegyen.
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

19 megjegyzés :

  1. Nagyon becsületre méltő szerintem,hogy ilyet csinálsz :)!


    Egyébként te nem költözöl??:D

    VálaszTörlés
  2. Egy közeli város menhelyén szoktam önkénteskedni. Sajnos rengeteg kutya kerül be hozzánk, a legtöbb esetben nagyon rossz állapotban, súlyos sérülésekkel. Rendszerint mi már nem tudjuk utolérni az "elkövetőt", hiszen csak otthagyják őket valahol. Rettenetes és elszomorító, hogy mit tesznek az "emberek" állataikkal. Azt tanácsolom, hogyha valaki kutyát szeretne, nézzen ki először egy menhelyre, mert nagyon sok kutya várja, hogy egy szerető gazdihoz kerüljön, ahol végre jól bánnak vele, és nem egy betonkennelben kell még a gyötrelmek után is élnie.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy írtál, ez téntleg borzalmas! Hol vagy önkéntes?

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj szerintem félreértettél... Nyilván nem az értelmi fogyatékosokra gondolok hanem azt akartam kifejezni, higy aki ilyet mûvel valószínûleg nem 100 -as... természetesen nem arra gondoltam amit felhoztál... :)

      Törlés
  4. Én egyetértek az egész bejegyzéssel de egy valami nem tetszik. Mi az, hogy a szellemi fogyatékosok bántják a kutyákat? Fogalmam sincs hogy hogyan juthatott eszedbe ezt leírni. Ha mutatsz nekem egy olyan fogyatékost aki nem szereti a kutyákat, vagy bántja akkor emelem kalapom. De nem tudom miért kell a fogyatékos szót ilyen lekicsinylően használnia mindenkinek, hiszen némelyikük igenis sokkal különb mint néhány ember... -.- gondolkozz, mielőtt butaságot írsz! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írtam választ az elôzô kommentedhez amit töröltél :)

      Törlés
    2. OKé köszi, máskor légyszíves ne így fejezd ki magad :D kösziaválaszt ;)

      Törlés
  5. Csabai Állatvédők Khe (Békéscsaba)

    VálaszTörlés
  6. ez a "szellemi fogyatékos" pedig tényleg degradáló az igazó sz.f-okra
    nyilván énis védem az állatokat ha tudom , de ha nem ismered a szavak jelentését akkor ne írj blogot, mert nagyon sok ember számára sértő ez a megnyilvánulás..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj de örülök, hogy újra ittvagy! :D Már leírtam, hogy nem szó szerint értettem... Bocsi, de nem fogom megadni neked azt az örömöt, hogy nem írok blogot...! Trollface xD

      Törlés
    2. látom annyi eszed nincs hogy javítsd ha már más is észreveszi..
      felőlem írj , én szívesen olvasom, továbbra is keresem benne az értelmet , mert szeretem a kihívásokat

      Törlés
    3. Akkor hajrá! Látom sok idôd van! :D

      Törlés
    4. Galatea!!!Az egész blog a te ocsmány,unszimpatikus írásoddal van tele!Már több ember is mondta neked, hogy létszíves,kérlek szépen LEHET EMBERI MÓDON IS LEÍRNI ezeket. Ha van annyi energiád, hogy megtedd akkor hajrá;)
      De ha nem akkor létszíves ilyen embereknek ezen a blogon nincs helye.

      xoxo

      Törlés
    5. Pedig van igazság abban amit Galeta mondott... Ne akkor ne írj blogot ha nem ismered a szavak jelentését, hanem akkor ha nem bírod elviselni a kritikát... mondanád inkább azt, hogy neharagudj, máskor figyelek rá. az a baj, hogy addíg amíg te nem fogod udvariasan kezelni a kritikákat, addig senki sem fog neked udvariasan írni... ez van..

      Törlés
  7. Az ilyen emberekkel ugyanazt azt kéne csinálni, ami tesznek az állatokkal!! Kár, hogy nincs halálbűntetés Mo.-on.

    VálaszTörlés
  8. Ebben az évben még lesz új bejegyzés? :o

    VálaszTörlés