Jótündér project

By | 6:54 Leave a Comment

Sziasztok!

 A karma egy nagyon szeszélyes dolog. Nem válogat ember és ember, jó és rossz között. Feltétel nélkül valamilyen módon visszajuttatja Hozzád, amit beleadtál a világba. Ezért (is) érdemes odafigyelnünk, hogy hogyan viselkedünk másokkal, miként éljük az életünket, és ahol tudunk, segítsünk! Nem csak jobb hangulatod lesz,  ha teszel valamit a közért, hanem megváltozik az emberek nézete Veled szemben és Te is visszakapod a jót, amit szolgáltatsz.
Angelina


 Leírok pár ötletet/ tippet, amellyel jobbá teheted a környezeted életét!

  • Nézz körül a ruhásszekrényedben, fiókjaidban, polcodon és válogasd ki azokat a darabokat, amelyek még jó állapotban vannak, de már nem használod őket. Vidd el egy-egy kijelölt helyre, alapítványhoz, akik örömmel szétosztják őket a rászorulóknak. Így megszabadulhatsz a felesleges dolgaidtól és örömet szerzel másoknak.
  • Van olyan ismerősöd, esetleg rokonod, akinek akár korából, akár egy betegségből adódóan nehezére esik kimozdulni a lakásból? Segíts neki pl. bevásárolni, vagy megsétáltatni a kutyáját. Neked max. egy óra esik ki a napodból, de neki hatalmas segítség lehet.
  • Szeretsz nosztalgiázni, beszélgetni, esetleg érdekelnek a régi háborús történetek? Menj el egy idősek otthonába, nagyon várják a fiatal beszélgetőpartnereket és mindig örülnek ha valakivel megoszthatják a gondolataikat.
  • Szereted az állatokat? Segíts be az alapítványok munkájába. Amikor időd van, csatlakozz és sétáltass kutyákat, vagy etesd meg őket. Nagyon szívesen fogadnak eledeleket, kellékeket is, ha megteheted, vigyél párat a számukra!
  • Ha hajléktalannal találkozol, esetleg mindig a bolt előtt ül ahol vásárolni szoktál vigyél neki egy kis élelmet. Vannak olyanok, akik ezt élből visszautasítják és csak a pénzre hajtanak, de legtöbbször azért szívesen fogadják és egy kicsit legalább ezzel is segíthetsz nehéz sorsukon.
  • Ha valamiben jó vagy (aerobic, idegen nyelv, informatika) segíts olyan embereknek a korrepetálásban, akik esetleg nem engedhetik meg maguknak a magánórákat.
.

 Az anyagi segítség mellett néha jobb érzés, ha a szellemi munkáddal adsz valamit a rászorulóknak. Néha pár jó szó teljesen feldobja az ember napját. Ha esetleg buszon, villamoson vagy akár az utcán látsz egy boldogtalan embert nyugodtan szólítsd le és dicsérd meg, vagy mondj neki valami pozitívat. Erre biztos nem számít, de bearanyozhatod a napját.

 Legyen szép napotok!

Niki
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

0 megjegyzés :