Beilleszkedés

By | 8:18 2 comments
Sziasztok!


Sokszor felmerül a kérdés különböző életszakaszokban és helyzetekben, hogy hogyan is kellene beilleszkedni egy új osztályba/ munkahelyre/ baráti társaságba stb. Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Kívülállóként csatlakozni egy összeszokott csapathoz mindig nagy feladat. Ha úgy kerülsz az új szituációba, hogy mindenki egy cipőben jár (gimnazista/egyetemista leszel, egy induló céghez kerülsz) könnyebb a dolgod. Érdemes szem előtt tartani néhány fontos dolgot, hogy gördülékenyen menjen a beilleszkedés.


Friends


Fontos, hogy valószínűleg nem tudnak rólad semmit, szóval tiszta lappal indulhatsz. Nem kell a múltaddal foglalkoznod, add önmagadat és legyél nagyon barátságos! Ha zárkózott személyiség vagy, embereld meg magadat és nyiss az új társaid felé! Senki nem szereti a kuka embereket. Legyél kommunikatív, érdeklődj és találj olyan témát, ami mindenkit érdekelhet! Ha pozitív és kedves vagy nem kell félned a visszautasítástól, hiszen ha belegondolsz, te sem küldenél el egy kedves, pozitív embert aki odamegy hozzád beszélgetni.


Az a lényeg, hogy legyőzd a félelmeidet és mindenképpen add önmagad! Ha álarcok mögé bújsz az ki fog derülni, és kétszínűnek tarthatnak. Ha nem fogadnak el olyannak amilyen vagy, nem érdemes keresned a társaságukat, de erre nagyon kevés az esély. Szeresd az embereket! Nem tudhatod, hogy az ő élete milyen, és mekkora terheket cipel. Senki élete sem tökéletes, nincs szükség arra, hogy külső vagy akár pár mondat /pletykák alapján ítélkezz!


Fun

Az első benyomás nagyon fontos! Új társaságban mindig mosolyogj, viccelődj és mesélj magadról! Ha hivatalos körökbe kerültél, határozottan fogj kezet és mutatkozz be. Ilyenkor könnyű szakmai témákról elcsevegni. Ha egy bárban jön össze az új csapat hozz fel könnyedebb témákat, mondjuk, hogy honnan ismeri XY-t , gyakran szokott-e ide járni, mi a kedvenc helye, mit csinál szabadidejében stb. Ha új osztályba kerülsz, érdeklődj a korábbi tanulmányairól, fontosabb adatokról (hol lakik, hány éves, van-e állata, hova szeretne tovább menni…).


Nem könnyű idegen emberek felé nyitni az első napokban/órákban, de gondolj arra, hogy ez a leghatározottabbnak tűnő emberekkel is így van. Mindenki tart egy kicsit az újdonságoktól, csak valaki már gyakorlottan kezeli a helyzeteket. Ne feledd, ha barátságos és kedves vagy, mindemellett magadat adod, nem lehet baj!


Sok sikert!

Niki

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

2 megjegyzés :

  1. Szia Niki!
    Köszönöm a tippeket!:) Épp most megyek gimnáziumba, (hétfőn gólyatábor) és eléggé féltem nyitni az emberek felé.. de remélem a tippjeid betartásával minden jól megy majd, az alatt a 4 nap alatt. :))
    Puszi!:)

    VálaszTörlés