Fesztivál túlélési tippek - sátrazás

By | 1:01 6 comments
Sziasztok!

 Már a három legnagyobb fesztivál közül kettő lezajlott, de az augusztus még tartogat néhány remek rendezvényt! Jövő héten kezdődik a Sziget és még B.my.Lake és a Strand fesztivál is. A bátrabbak sátorban töltik a hajnali óráikat átérezve az igazi fesztiválélményt. A barátnőimmel a Balaton Soundon immáron második éve sátraztunk. Tavaly tökéletes idő volt, de mint nyilván hallottátok (vagy részesei voltatok) idén hatalmas esőzések tarkították a fesztivált. Ez nem rontotta el a kedvünket, de sok tanulságot leszűrtünk, és ezeket szeretném megosztani Veletek!


Tent in my garden
  • Korán érkezzetek a kempingbe! A sátrat mindenképp olyan helyen állítsátok fel, ahol nincs a közelben gödör vagy mélyedés. Lehetőleg keressetek árnyékos helyet egy fa vagy bokor biztonságában, mert ha egész nap tűzi a sátrat a nap kibírhatatlan lesz megmaradni benne. Ha többen mentek próbáljátok, félkör/ kör alakban elhelyezni az átmeneti lakokat, így átláthattok egymáshoz, vagy középen tudjátok élni a társasági életeteket és nem lesztek elszeparálva. Általában a tapasztalatlan sátorozók „otthona” a fesztivál végére az összedőlés határára kerül, szóval inkább kérjetek meg valakit, hogy segítsen jól összerakni még az elején, vagy legyetek nagyon precízek! Zseblámpa is feltétlenül szükséges, mivel sötétben tényleg semmit nem lehet látni vagy megtalálni!
  • Vigyetek minél több puha dolgot, amin tudtok aludni! Tavaly csak polifoamot vittünk, idén még egy felfújható gumimatrac is gazdagította a csomagunkat, és higgyétek el nagyon kényelmes volt az alvás! Bármilyen meleg van nappal éjszakára mindig lehűl a levegő, szóval mindenképpen vigyetek hálózsákot, ne csak plédeket/takarót!
  • Ez vonatkozik a ruházatra is! Vigyetek meleg ruhákat is és mondjuk a nagykoncertek után menjetek „haza” átöltözni, így sokkal kellemesebb lesz hajnalig bulizni, jobban fogjátok bírni a strapát. Nyilván fesztiválokon mindenki divatosan szeretne felöltözni, de az esőkabátot és a gumicsizmát semmiképp ne hagyjátok otthon! Mi nem vittünk csizmát és had ne mondjam, hogy milyen állapotba kerültek a cipőink, nadrágunk. (És kimosni is egy öröm volt…) Akkora sarat mint amilyen az idei Soundon volt , még nem láttam. Mindenki csúszkált, esett vagy bokáig süppedt. Ez a része szörnyű volt. A mosdók előtt egy második Balaton méretű „tócsa” állt.
  • Szúnyogriasztó, naptej és wc papír mindig legyen nálatok! Az első kettőt nem kell magyaráznom, az egyik az esti, a másik a nappali órákra nyújt kiváló szolgálatot. Viszont a wc papír azért fontos mert a kemping, vagy pláne a fesztivál területén általában már kora estére elfogy mindenhol. Nyilván a zsebkendő is megteszi, de a lényeg, hogy mindig legyen nálad valamilyen formában papír!
  • Nagyon vigyázzatok a dohányzó emberekkel és a lökdösődésekkel! Tavaly több barátnőmbe is belenyomták véletlenül az égő csikket, idén meg egyikőjük hajába ejtették és kiégett egy kicsit a fejbőre. Személy szerint én nem értem, hogy miért dohányoznak a legnagyobb koncertek legnagyobb tömegében, mert szerintem simán ki lehetne bírni azt az egy órát és így a cigijüket és a koncertet sem tudják felhőtlenül élvezni, ráadásul sérüléseket is okozhatnak vele. Aki már járt fesztiválon nyilván ismeri a kört ahova senki sem szeretne bekerülni. Ilyenkor szabadon hagynak egy részt, és amikor olyan részhez ér a zene belökdösik egymást és ott nagyban nyomják. Elég agresszívak, ha véletlenül bekerültök, mindenképpen próbáljatok talpon maradni és minél hamarabb kikerülni a veszélyzónából! Szerencsére én kimaradtam ezekből, eddig nem ért ilyen atrocitás.
put your hands up in the air !!

Egy fesztivál azonban hatalmas buli, egész évre feltölt energiával és várakozással. Mindenképpen menjetek el egyre mert kihagyhatatlan! A legtöbb ember ilyenkor nagyon kedves és barátságos. Ha felajánlják, hogy nyakba vesznek koncert alatt, fogadjátok el mert hatalmas élmény az embertömeg felé emelkedni, és onnan élvezni kedvenc előadótok műsorát!
 
Jó szórakozást!
Niki
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

6 megjegyzés :

  1. Köszi a tippeket, én kicsit átfordítottam a gólyatáboros napokra a sátras részt. :) Félek tőle még, de tudom, hogy jó móka lesz. Csak ugye az "uristen nehogy itthonhagyjak valami nélkülözhetetlent"-érzés :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! :) Szerintem szánj a bepakolásra egy teljes napot, pakold be a legfontosabbakat, és ha eszedbe jut valami tedd hozzá! Én többször is átfutottam a dolgokat, nyitogattam a szekrényeket, fiókokat és rájöttem, hogy hoppá még ez kell, még azt elviszem stb. Biztosan nagyon jó lesz! :)

      Törlés
  2. Szia NIki:)
    Majd fogsz back to school bejegyzéseket csinálni?:) Most megyek közép iskolába és fogalmam sincs, hogy mit vegyek, mire számítsak majd, mire figyeljek oda, mi lesz nehéz stb...

    VálaszTörlés
  3. Fúú ezek a dohányosok engem is nagyon tudnak bosszantani.. az ilyenek már nagyon betegek, akik még tényleg 1-1 óra erejéig sem tudnak létezni anélkül, hogy azt a szart szívják, ráadásul nulla empátia nincs benne, hogy ne a másik orrába fújja, szájába szívja, de hogy még a hajába is teszi.... remélem a barátnőd eltörte a kezét annak, aki ezt tette :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából érthetetlen az egész, de erre már nem lehet azt mondani, hogy ne foglalkozz vele, mert ha nem figyelsz egy szép sebhellyel leszel gazdagabb... :/ Azt azért nem... :D

      Törlés