Beteges poszt

By | 10:26 5 comments
Sziasztok!

Elég rég volt már poszt, de a folyamatos sulis dolgok miatt sajnos hétköznaponként nincs túl sok időnk írni. Mivel már három napja beteg vagyok és nyomom az ágyat, gondoltam a témába vágva írok pár tippet Nektek, hogy hogyan vészeljétek túl a beteg napokat.

A folyamatos hőingadozások, a vírusok, influenzajárványok és a közösségekben való tartózkodás miatt egyre többen betegek ilyenkor. De az orvoson és a felírt gyógyszereken kívűl próbáljátok a dolgokból a legjobbat kihozni. Ehhez adok most tippeket.

Meleg tea /leves

Én inkább a levest részesítem előnyben, mivel könnyű, mégis tartalmas étel, így a folyadés és a táplálékbevitelt is meg tudjátok oldani egy lépésben. Ilyenkor ez a legjobb hiszen nem nagyon szabad nehéz ételeket enni meg nem is kívánja nagyon az ember. E mellett finom is.

+ TIPP: lehetőleg ilyenkor ne Ti főzzetek pláne ha a család többi tagja is eszik/ iszik belőle mert könnyen elkaphatják a nyavajádat!


8hk0jnlegt8_large

Egy meleg takaró:

Lehetőleg ne nagyon hagyjátok el az ágyak az első pár napban hanem fekvőhelyzetben pihenjétek ki magatokat. Tudom, hogy egy örökmozgó csajnak (amilyenek Ti vagytok) nehéz megállni, hogy egész nap csak feküdjön, de így gyorsabban gyógyulsz hidd el!

Filmes este:

Ilyenkor lehet behozni a lemaradást és megnézni a kedvenc sorozatod részeit amire eddig nem volt időd. Ha inkább a filmeket kedveled csapj egy mozimaratont (természetesen otthon).

Tumblr_ltov9ajxwi1qi23vmo1_500_large

Olvass!

Ha már jobban vagy előveheted a kedvenc könyvedet vagy mahazinokat. Tökéletes figyelemelterelés és a hétköznapokba úgy sem lesz rá időd.

Tumblr_mcgy0x3egk1rxjuuao1_400_large


Tervezz!

Tervezd meg, hogy milyen dolgaid lesznek a felépülésed után. Nyilván ha suliba jársz, csomó pótlással kell szembenézned, ha pedig dolgozol, gondolom az ottani feladataid is megvártak.

Vegyél egy forró fürdőt!

A meleg segíti elpusztítani a benned elősködő rossz bacikat és ha kedvenc habfürdődet öntöd bele (akár különböző aromákkal tarkítva) megnyugtat és felfrissít.

Mf_430635449_119498fe0c73e1e23be080dd9ff84af1_large


Ha beteg vagy miközben ezt olvasod akkor azt kívánom, hogy gyógyulj meg minnél hamarabb, ha pedig nem akkor remélem tetszett ez a poszt, de remélem nem lesz szükséged ezekre a tippekre! :)

Puszi: Niki
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

5 megjegyzés :

  1. Te is gyógyulj meg mihamarabb! :)

    VálaszTörlés
  2. Jobbulást! :)
    Én ha beteg vagyok és hűvösebb az idő kint, szeretek egy 10-15 perces sétára elmenni. Nálam nagyon hatásos, főleg ha lázam van. Felüdülök közben és a közérzetem is sokkal jobb lesz. :D

    VálaszTörlés
  3. Régóta olvasom a blogod, és nagyon tetszik!:) Amúgy jobbulást! Ha akarsz nézz be hozzám:
    www.fashion-fashion-timee.blogspot.com

    VálaszTörlés