ÉLETMÓD - Zumba

By | 9:31 4 comments
Sziasztok!

Feltettem a kérdést, hogy szívesen olvasnátok-e a blogon egészséges életmóddal kapcsolatos cikkeket is , és sokan támogatták az ötletemet. Arra a döntésre jutottam, hogy megpróbálok többet mozogni és egészségesebben élni. Lehet, hogy a tél miatt, de egyre többen szeretnék elérni ezt a célt. Szóval elkezdek a blogon egy ÉLETMÓD címû sorozatot, és ha tetszik Nektek akkor nagyobb hangsúlyt is fogok rá fektetni. A postokban a saját tapasztalataimat írom le, illetve tippeket és ötleteket is szeretnék adni. Remélem, hogy nem baj, hogy ezt a témát is érinteni fogja a blog. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek szépségápolással és sminkeléssel kapcsolatos bejegyzések, de szeretnék egy kis változatosságot.

A mai "cikk" a zumbáról fog szólni mivel az elôzô héten elmentem a barátnôimmel és vegyes érzelmekkel tértem haza... Most nem írom le, hogy mi a zumba, mert nem erre akarom terelni a hangsúlyt, de belinkelek Nektek egy olyan oldalt ahol minden hasznos információt megtalálhattok errôl a mozgásformáról.
http://www.zumba.hu/



Ok én személy szerint nagyon vártam az edzést mert sok jót olvastam róla, de a negatívumokat is megtaláltam. Azt mondtam magamban, hogy semmit nem veszíthetek (az elsô óra ingyenes volt) és a barátnôim is áradoztak róla. Nagyon jó volt a terem amiben az óra volt mivel úgy nézett ki mint egy színház csak nem voltak benne székek. Hatalmas volt és a színpad ki volt világítva (az egész teremben félhomály volt). Ez nagyon tetszett, de nem tudok viszonyítani, lehet, hogy más zumbatermekben másként van. Mi hátul helyezkedtünk el mert nem akartuk leégetni magunkat. Ok elkezdôdött az edzés... egy kicsit meglepôdtem mert nagyon emlékeztetett a salsára. Szerintem egyáltalán nem volt fárasztó, de lehet, hogy azért nem mert én nagyon sok ideig versenysportoltam és a napi 3-5 óra edzések után ez már meg sem kottyant. Jó hangulatban telt az óra, próbáltam öszpontosítani (néha nem ment...). Viszonylag hamar elment a 60 perc ez azt jelenti, hogy nem volt unalmas, de mint mondtam nem fáradtam ki és nem éreztem, hogy átmozgatott volna.

Minden esetre jó volt a barátnôimmel lenni , elfoglaltságnak tökéletes lehet, de aki fogyni, izmosodni vagy szálkásodni akar annak nem ajánlom... bár lehet, hogy csak én vagyok ezzel így nem akarom elvenni a kedveteket, próbáljatok ki egy órát és ha van kedvetek osszátok meg velem a véleményeteket.
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

4 megjegyzés :

  1. Igazából én pont azért ajánlanám azoknak a zumbát, akik fogyni, vagy épp izmosodni akarnak, mert minden testrészt megmozgat, és hihetetlenül ki tud fárasztani 10 perc alatt. Lehet, hogy az első órán a tanárotok nem szeretett volna egy kemény edzést rátok dobni, mert én nem ismerek olyat, aki nem tud kifáradni egy igazi 60 perces zumba órán. De hát.. ki tudja :D Lehet te vagy az első :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont az, hogy minket egy haladó csoportba tettek és voltunk vagy 50-en... Hát lehet, hogy én vagyok a probléma, de én valahogy nem tudtam elfáradni...

      Törlés
  2. Akkor ez nem a te sportod. Természetesen nem azért mondtam, hogy veled van a probléma. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, nem vettem annak :) tudom, hogy nem azért írtad:)

      Törlés