Divat = gazdagság?

By | 10:43 1 comment
Sziasztok!

Mint már a címbôl kiderülhetett ez a post arra próbál választ adni, hogy gazdagnak kell-e lenned ahhoz, hogy divatosan öltözködhess.



Igen, kell egy bizonyos "keret" ahhoz, hogy divatos ruhákat tudj venni magadnak, de meg tudod oldani kevés pénzbôl is, ha szemfüles vagy és utánanézel a dolgoknak. Sokan a rossz öltözködésük okát  a pénzre fogják. Ez természetesen nem jó érv, mivel ha egy kicsit is megerôltetnék magukat, találnának pénztárcabarát  darabokat szép számmal. A mai világban a külsônk alapján ítélnek meg minket az emberek akár tetszik, akár nem. Ez nem feltétlenûl jó mert így háttérbe szorulnak a belsô értékek, de ha a kettôt kombináljuk bomba sikert érhetünk el. Ha a kinézetünk rendben van és szellemileg is a helyzet magaslatán vagyunk az önbizalmunk is nagyon megugrik és így pozitív kisugárzásunk az egész környezetünkre hatni fog. Szóval ha eddig az volt a kifogás, hogy "erre most nincs pénzem", bebizonyítom Neked, hogy ez mostantól nem lehet akadály.

Elsô lépésként nézz szét a szekrényedben és mérd fel a terepet. Ez azért fontos mert lehet, hogy rátalálsz olyan darabokra is amelyeket már rég elfelejtettél és pont ilyet akartál volna venni. Illetve megszabadulhatsz azoktól a "rongyoktól" amiket már sosem fogsz használni, ezzel új helyet létrehozva a friss szerzeményeidnek.

Most, hogy tisztaság és rend uralkodik a birodalmadban írj egy "kívánságlistát". Elôször a legfontosabb holmikat jegyzeteld le (alapdarabok) majd haladj a hasznos, de nem életbevágóan szünséges darabok felé. Így nagyjából fel tudod mérni, hogy melyekre érdemes kiadni a pénzt és melyeknél kell megkérdezned magadtól, hogy "ez tényleg kell nekem?". Mi lányok / nôk képesek vagyunk abba a hibába esni, hogy mindent összevásárolunk (még olyan dolgokat is amikre igazából nincs is szükségünk), ha nem írunk egy listát vagy a pénztárcánk vissza nem tart.

Szánj rá idôt! Ha éppen hétvége van vagy szabin vagy indulj szétnézni. Elmehetsz plázákba, turkálókba, ha nem szeretsz egyedül csatangolni hívd el a barátnôidet is. Ha egy hideg, zord téli napon nincs kedved kidugni az orrodat nézz körül a neten. Manapság rengeteg lehetôséged van a vásárlásra. Minden ilyenfajta cégnek van weboldala ahol utána tudsz nézni a kollekció darabjainak illetve az éppen aktuális akcióiknak. Online is tudsz vásárolni, erre az egyik legjobb magyarországi oldal a http://www.teszvesz.hu/ itt akár órákat is el lehet tölteni mivel rengeteg hírdetés közt tudsz böngészni. Az online vásárlásnál (fôleg ruháknál) a méretre nagyon oda kell figyelni!
 Itt kb. 206112 nôi ruha hírdetést találsz, biztos megakad a szemed pár olcsó és minôségi kincsen.
 - ha táska megszállottt vagy itt tuti rátalálsz az "igazira".

Én ôszintén szólva fôleg az akciókban szoktam vásárolni turiban még sosem sikerült olyan darabot találnom amelyet megvettem volna. Vagy méretben nem volt, vagy az én ízlésemnek nem volt megfelelô... Az internetes vásárlást tudom ajánlani, de nézzétek meg az eladót és , hogy a vásárlói, hogyan vélekedtek róla, ha mindentt rendben találtok klikk a "kosárba" gombra.

Remélem tudtam segíteni és ne feledd, nem kell gazdagnak lenned ahhoz, hogy divatosan öltözködj!

Ez a bejegyzés a TeszVesz blogger versenyén indul:
www.teszvesz.hu/bloggerverseny
Jelentkezz Te is!
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

1 megjegyzés :

  1. ajánlanám figyelmedbe: http://olcsiszepeszkedik.blogspot.com/2012/02/nyeremenyjatek-az-elso-sajat.html

    VálaszTörlés