Szívügyünk a Valentin-nap?

By | 7:53 1 comment
Kétféle nő létezik, az egyik, aki szipi-szupi csillámporos-szivárványos-plüssmacis-virágos-bonbonos-éttermes randival, majd Netflix and chill -lel tölti a február 14-ét, a másik, aki a pizsijében nézi a Szerelmünk lapjait, 4 tábla csoki és egy vödör fagyi kíséretében, vagy jobb esetben elmegy a szingli csajok társaságával megnézni az éppen aktuális, "hogyan szarjuk le a férfiakat" című Valentin-napra kihozott legújabb mozifilmet. Ez nem a mainstream szokásos Bálint-napi bejegyzés, hanem egy kis kilépő a depressziós szorongásból, vagy egy szombati lelkizés, egy olyan lánnyal, aki pont azt érzi mint Te.


love, couple, and balloons kép

















Akár van párod, akár nincs nyilván tisztában vagy vele, hogy a kritikus dátum magyrészt marketing fogás, minden hónapra kell egy olyan ünnep/esemény, amely fellendíti az üzletet és az esetleges holt időszakot is kitölti a belőle származó bevétel. Mert bevétel van ebből, nem is kevés. Nem csak a szerelmes párok költekezéséből, hanem inkább a szingli társadalom üdvöskéivel teletömött mozikból, kocsmákból, cukrászdákból és persze a hipermarketekben vásárolt millió túlélési csomagból. Tudod, csak a szokásos, 10 csomag papírzsepi, az összes női havi magazin, és már a feljebb említett édesség áradat (mert ugye e napon nem hízik az ember lánya, a fekvés is sok kalóriát éget).

De ne-neee megint elkalandoztam, ez a poszt nem ócsárlásról vagy az ünnep támogatásáról szól, hanem egy kis ötletbörzéről a holnapi napodra. Namármost, akár szingli vagy, akár a randira készülsz, ha van előtte egy pár órád beilleszthetnéd a következő tevékenységek valamelyikét, vagy akár az összeset.

valentine, food, and homer kép















Felkelsz, már öröm mámorban égsz, alig várod, hogy találkozz a szerelmeddel VAGY felkelsz, érzed, hogy a tél legrosszabb napja következik, és legszívesebben egész nap ágyban maradnál:

És akkor erőt veszel magadon, felöltözöl és elmész a legközelebbi edzőterembe, vagy beteszed a kedvenc torna DVD-det (igen, megvan még valahol a szekrény alján) és szépen minimum 40 percet mozogsz. A futást írtam volna elsőnek, de teljesen megértem ha ilyen időben nincs rá lelki erőd. Ez az egész napodat megalapozza majd, pozitív leszel, önbizalmat ad (na látod ezt veszítetted Szívecském v. szerencsés vagy, hogy ilyen barátnőd van) és megadja a kezdőlökést. Utána könnyű reggeli, kedvenc kávéd teád, egy érdekes könyvből fél óra olvasás (ennyit a telóddal is eltöltenél).

Szépséglabor, avagy felkészülés az estére, VAGY a top formában lévő önmagad köszöntése:

Nem erről szeretnék főleg írni, szóval nem részletezném... Forró fürdő, hajmosás, az egész tested simává és puhává tétele ;), körömlakkozás, szemöldök formázás ezt mindd gyertya és kedvenc zenéid kíséretében.

És a legfontosabb, amire ha a fentebb említetteket amúgy is megcsinálnád, de nem gondolnál: MEDITÁCIÓ.

Nekem mondhatni megváltoztatta az életemet minden területen. Olyan mély kapcsolatba kerültem magammal, mint eddig még soha. Ez nem kötődik egy kifejezett hitvilághoz sem, ez önmagad megélése. Fontos, hogy erre ne úgy gondolj mint hosszadalmas procedúrára, hanem mint a magadra szánt minőségi időre. Egy meditáció lehet, 10 perces, de akár egy órás is. Ez tőled függ, NINCS ROSSZUL ELVÉGZETT MEDITÁCIÓ. Az a lényeg, hogy mélyre kell lemenni magadban, ehhez főleg nyugalmas környezet (zajok, emberek kiiktatása erre az időre) és a témához illő zene szükséges (nyilván nem kötelező elem, de sokat segít, YouTube-on rengeteget találhatsz! Az a lényeg, hogy ellazulj, csinálhatod fekve vagy ülve, csukd le a szemed és kezdj el szépen lassan lemenni a lelkedbe. Ha nem megy vizuálás nélkül képzelj egy lépcsőt és 10-15 fokon keresztül lépkedj rajta lefele gondolatban. Ha érzed, hogy teljesen ellazultál és a gondolataid már a jelenre koncentrálnak kezdj el beszélni (gondolatban) a belső énedhez/ angyalodhoz/ energiához, kinek mi szimpatikus és kérdezd, kér jelet, választ mindenben, ami érdekel, akár párkapcsolat terén, hogy témánál maradjunk. Figyeld a tested reakcióit a kérdéseid után. Majd ha úgy érzed mindent elintéztél, amit ebben a békés, önmagadra összpontosító állapotban tehettél, szépen mássz vissza a lépcsőkön és lassan nyisd ki a szemed.
(Erről később majd részletesen fogok még írni).

beach, meditation, and sunset kép

















A lényeg a lényeg, bármelyik csoportba is tartozol, éld meg a napot, a pároddal való minőségi együttlétet, vagy a magaddal való megismerkedést. Érezd nagyon jól magad, és a szenvedélyt vidd át a hétköznapokra is!

(Kicsit off téma, de pont holnap randim lesz, úgy, hogy  egyikünknek sem esett le akkor, melyik napról is van szó... :D Szóval lehet, hogy hosszú idő után nem egyedül töltöm a Valentin-napot, bár nem kiabálok el semmit...)

Sok sikert Nektek, várom a beszámolókat!

Régebbi bejegyzés Főoldal

1 megjegyzés :

  1. Írj még a meditációról!
    Hiába vagy kívül oké, ha belül nem.. szóval ne menekülj magad elől, hanem nézz magadba:)
    V.

    VálaszTörlés