Rászántam magam... -avagy edzés élménybeszámoló

By | 12:40 4 comments
Sziasztok!

Sajnos nagyon ellustultam az utóbbi idôben (nemcsak a mozgás, de a blogolás terén is). Egyszerûen semmihez nem volt kedvem. Viszont rászántam magam és a barátnôimet felkarolva szervezkedtem egy kicsit, hogy így a nyár bejöttével (mivel több idônk is van) sportoljunk rendszeresen. Lehet, hogy a társaság is kellett hozzá, mert egyedül nem nagyon akartam lejárni a fitness terembe.

Szóval ezen a héten kezdtünk. Kiválasztottam egy olyan helyet ami viszonylag közel van és olyan órákon lehet résztvenni amelyeket szívesen ûznénk. Meg is találtam, itt rengeteg óra közül lehet választani és barátságosnak tûnt. Az árak sem vészesek. Egy aerobic órán való részvétel 1390 Ft.

Az elsô alkalom hétfôn volt. Has-láb-popsi címszó alatt futott az edzés. Egy kedves lány tartotta, összesen 8-an vagy 9-en voltunk. Iszonyatosan nehéz, vagyis inkább fárasztó gyakorlatokat végeztünk. Súlyzóval, gumikötéllel is dolgoztunk. Én azt hittem elôször, hogy jobban fogom bírni, de a sok havi semmittevés meglátszott az eredményemen. Sajnos sokszor meg kellett állnom mert nem bírtam. Csomó különbözô erôsítô gyakorlatot végeztünk. Végre letelt a 60 perc - mondtam magamban. Iszonyatosan leizzadva, fáradtan, de büszkén, hogy MEGCSINÁLTAM! tértem haza. Másnap inkább nem ecsetelem, hogy milyen izomlázzal keltem. Konkrétan leülni nem tudtam. Még szerdára is kihatott egy kicsit. Sebaj, ebbôl látszik, hogy legalább dolgoztam.



Ma (szerdán) azt a sportot próbáltuk ki amelyre már hónapok óta várok... KANGOO! Lányok, el sem tudjátok képzelni, hogy hogy örültem, hogy itt tartanak kangoo órákat mivel a legtöbb fitness teremben sajnos hanyagolják. Nem tudom, hogy miért, pedig hatalmas rá a kereslet. Néztem a YT-on videókat ahogyan mások csinálják és nagyon megtetszett. A kangoo cipôt külön kell bérelni ami 500 Ft :S és ugye ezt hozzá kell csapni az 1390 Ft-hez ami egy óráért lehet, hogy nem a legideálisabb hosszú távon. Elkezdôdött az óra és felvettük a cipôket... én személy szerint azt hittem, hogy nyomban elesek mivel elég instabilan álltam. Az edzô elmondta, hogy középre kell terhelni a testsúlyt és így mér jobban ment egy kicsit. Az óra elején elég béna voltam mivel szokatlan volt a cipô, de kb. 10 percen belül szinte teljesen hozzászoktam. Az elsô 30 percben különbözô gyakorlatokat oldottunk meg és a második 30 percben koreográfiát tanultunk be és gyakoroltunk. Nagyon-nagyon kifáradtam, de miután az óra véget ért és haza indultunk szinte minden fáradság elilant. Mondták is, hogy ez a mozgásforma nem szokott izomlázat okozni. Egy órán 800-1000 kalóriát is elégethetsz ami NAGYON SOK! Nekem nagyon tetszett, de a baránôimnek nem annyira :S Én tuti fogok járni rendszeresen, de még bemegyünk pár különbözô órára, hogy kitapasztaljuk, hogy melyik a legjobb.


Köszönöm, hogy elolvastátok a postot, remélem tetszett!
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

4 megjegyzés :

  1. Próbáld ki a spinninget ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is gondoltam rá, de azt akkor szeretném amikor jobb lesz az erőnlétem, hogy tovább bírjam 5 percnél :)

      Törlés
  2. sziiia:))örülök hogy ipróbáltad a Kangoot..:)))nekem nagyon bejött.elárulod,hogy melyik edzőterembe és hogy hívták az edzőt?mert lehet,hogy ismerem...köszi:)

    VálaszTörlés
  3. Szia :) megkérdezhetem h holvoltál? Nem láttam még ilyen kedvező árban kangoot:S

    VálaszTörlés